Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kalvfärsbullar i italiensk tappning, passar utmärkt på såväl buffén som middagstallriken
Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, tomater, salvia och socker. Koka såsen sakta under lock cirka 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Köttbullarna: Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.
Blanda ingredienserna till smeten. Forma till 24 stora köttbullar med vattensköljda händer.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och koka sakta under lock cirka 15 minuter, vänd dem någon gång under koktiden. Enklast är att koka köttbullarna i två omgångar.
Recept från Mitt kök