Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polkasemifreddo med blodapelsinsallad

Den här polkaglassen är också supergod med varm chokladsås till!

Polkasemifreddo med blodapelsinsallad
Polkasemifreddo med blodapelsinsallad
Polkasemifreddo med blodapelsinsallad
Polkasemifreddo med blodapelsinsallad Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 dlvispgrädde
  • 4äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 2äggvitor
  • 1 dlpolkagrisar- krossade

Apelsinsallad

  • 2blodapelsiner
  • 2apelsiner
  • 4clementiner
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 mskGrand Marnier- eller limoncello

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat bunke.

  2. Blanda i polkagrisarna i äggulesmeten. Vänd i grädden och till sist äggvitan.

  3. Häll upp smeten i en skål och täck med pastfolie. Ställ i frysen ca 6 timmar.

  4. Apelsinsallad: Skala apelsinerna med en kniv och skiva dem tunt.

  5. Skala clementinerna och dela dem i klyftor. Blanda citrusfrukter med honung och likör.

  6. Temperera semifreddon ca 30 min i kylen före servering. Servera med apelsinsalladen.

Vad tyckte du om receptet?