Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Polkagristryffel passar polkagrisälskaren. Även om man älskar mintsmaken kan det lätt bli för mycket så var försiktig när du droppar i pepparmintsoljan.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Tillsätt smöret i små klickar.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2-3 min utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm. Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.
Ta klickar av choklad och rulla till bollar när krämen är så pass fast att den går att forma. Ta gärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar. Ställ bollarna i frysen ca 30 min.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa varje tryffel i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av. Ställ tryfflarna på ett bakplåtspapper och strö över krossade polkagrisar. Ställ tryfflarna i kylen för att stelna.