Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kladdig, seg brownie med smet på både mörk och vit choklad. Baka gärna kakan dagen före servering så hinner den sätta sig ordentligt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ägg och socker till de båda smeterna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir inte kakan seg.
Smält smöret i separata kastruller. Tillsätt de båda chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning. Rör i saltet. Häll chokladblandning arna i de båda äggsmeterna. Sikta i mjöl och kakao i den mörka smeten och mjöl i den vita, rör slätt.
Häll hälften av den mörka smeten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö dem över smeten. Bred på den vita smeten och sedan den resterande mörka. Grovstöt resterande polkagrisar och strö över.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Förvara den gärna i kylen, då blir den extra seg.