Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polka-brownie med vit och mörk choklad

Kladdig, seg brownie med smet på både mörk och vit choklad. Baka gärna kakan dagen före servering så hinner den sätta sig ordentligt.

Polka-brownie med vit och mörk choklad
Polka-brownie med vit och mörk choklad
Polka-brownie med vit och mörk choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Polkabrownie

  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 200 gsmör
  • 200 gmörk choklad- (70%)
  • 2 krmsalt
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskkakao
  • 1 påsepolkagrisar- (140 g)

Vit chokladsmet

  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 150 gsmör
  • 150 gvit choklad
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ägg och socker till de båda smeterna i separata skålar. Vispa inte fluffigt, då blir inte kakan seg.

  3. Smält smö­ret i separata kastruller. Tillsätt de båda chokladsorterna och låt smälta försiktigt under omrörning. Rör i saltet. Häll chokladblandning­ arna i de båda äggsmeterna. Sikta i mjöl och kakao i den mörka smeten och mjöl i den vita, rör slätt.

  4. Häll hälften av den mörka sme­ten i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Finstöt hälften av polkagrisarna och strö dem över smeten. Bred på den vita smeten och sedan den res­terande mörka. Grovstöt resteran­de polkagrisar och strö över.

  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

  6. Låt kakan kallna. Förvara den gärna i kylen, då blir den extra seg.

Vad tyckte du om receptet?