Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polkabetscarpaccio

Rena rama konstverket! Använd gärna en mandolin eller en osthyvel när du skivar betorna. De ska vara tunna!

Polkabetscarpaccio
Polkabetscarpaccio
Polkabetscarpaccio
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4 storapolkabetor
  • 0,5 dlpersilja- finhackad
  • 4sardeller
  • 2 mskkapris
  • skal från 1/2 citron- rivet
  • 2 mskpumpakärnor- rostade
  • svartpeppar
  • rapsolja- kallpressad

Gör så här

  1. Skala polkabetorna och skiva dem så tunt du kan. Fördela skivorna på fyra tallrikar.

  2. Hacka persiljan och strö den över betorna.

  3. Hacka sardellerna och fördela ut dem, kaprisen och pumpafröna.

  4. Skrubba citronen och riv skalet fint. Strö över skalet och ringla över lite kallpressad rapsolja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök