Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 28g
Kolhydrater: 46g
Pokébowl med jordgubbssalsa är en svensk variant på den hawaiianska rätten. Den sötsyrliga salsan passar bra till både lax och ägg. Variera med räkor eller varmrökt lax.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Mjukkoka äggen. Lägg i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
Stek spenaten i 1 msk olja ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Snoppa jordgubbarna och skär i bitar. Hacka gräslöken. Blanda jordgubbar, gräslök, 1 msk olja, 2 tsk vinäger, 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 10 min.
Fördela matvete, lax, spenat och jordgubbssalsa i skålar. Toppa med ägg. Strö på wasabiärterna.