Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Poké bowl med svart ris, lax och wasabi-majonnäs

Recept på poké bowl med svart ris, lax och wasabi-majonnäs. Det svarta riset ger ett spännande utseende åt poké bowlen och ger dessutom ett gott ”tugg”.

Poké bowl med svart ris, lax och wasabi-majonnäs
Poké bowl med svart ris, lax och wasabi-majonnäs
Poké bowl med svart ris, lax och wasabi-majonnäs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dlsvart ris
  • 5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskrisvinäger
  • 300 glaxloin- färsk, t ex Fröja
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 1avokado
  • 1noriark
  • 1 burksvart stenbitsrom- (80 g)
  • 1 dlgari- (inlagd ingefära)
  • 2 msksesamfrön- rostade
  • 0,25 asksmörgåskrasse

Wasabiajonnäs

  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 1 tskwasabipasta
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Koka riset i vattnet med salt ca 40 min, kontrollera koktiden på förpackningen. Blanda det färdiga riset med socker och vinäger. Låt svalna.

  2. Skär lax och gurka i små kuber. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Finstrimla noriarket.

  3. Wasabimajonnäs: Blanda majonnäsen med wasabipasta och salt.

  4. Lägg riset i botten på djupa skålar. Lägg lax, gurka, avokado, stenbitsrom och gari i grupper runtom. Strö över strimlat noriark, sesamfrön och krasse.

  5. Servera med wasabimajonnäs och soja.

Vad tyckte du om receptet?