Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Poké bowl med lax

En skål med lax, ris och en massa härliga grönsaker. Strö över sesamfrön och cashewnötter. Poké betyder att skära i bitar på hawaiianska. Rätten kom till när fiskbitar från gårdagens fångst smaksattes i en marinad. Gott och nyttigt!

Poké bowl med lax
Poké bowl med lax
Poké bowl med lax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Srirachamajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 23 msksrirachasås

Poké bowl med lax

  • 8 dlsushiris- eller jasminris, kokt
  • 400 glaxfilé- skinnfri, gärna salmalax
  • 2 mskjapansk soja- ljus
  • 0,5 tsksesamolja
  • 2avokado
  • 1polkabeta
  • 1 tsksesamfrön- svarta och vita
  • 4 dledamamebönor
  • 150 galgsallad
  • 40 galfalfagroddar
  • 1 dlcashewnötter

Gör så här

  1. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachasås.

  2. Poké bowl med lax: Koka riset enligt förpackningen.

  3. Skär laxen i centimeterstora kuber, blanda med soja och sesamolja.

  4. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor, forma skivorna till avokadorosor.

  5. Skala polkabetan och svarva eller skär i tunna strimlor. Lägg strimlorna i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet efter ett par minuter.

  6. Servering: Lägg riset i portionsskålar. Lägg i laxen och strö över sesamfrön. Lägg i avokadorosor, polkabeta, edamamebönor, algsallad och groddar i grupper. Strö över cashewnötter och servera srirachamajonnäsen till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök