Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på poffertjes - holländska minipannkakor. De små, bulliga bakverken är en blandning mellan bröd och plättar, lätt syrliga eftersom degen jäser länge i rumstemperatur. Stekpanna funkar om man klickar ut smeten med matskedsmått.
Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader.
Tillsätt smöret och rör tills det smälter. Häll lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av mjölken.
Blanda salt och mjöl. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till en jämn smet. Täck smeten med en handduk och låt jäsa på varm plats ca 1 timme.
Smörj en poffertjespanna med smör och fyll på med smet. Stek tills båda sidorna är gyllenbruna.
Servera poffertjes med halverade jordgubbar, rikligt med florsocker och lättvispad grädde.