Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pocherat ankbröst med saltbakade betor, och portvinssås

Genom att steka ankan på låg temperatur långsamt i buljong får du ett saftigt och mört kött.

Pocherat ankbröst med saltbakade betor, och portvinssås
Pocherat ankbröst med saltbakade betor, och portvinssås
Pocherat ankbröst med saltbakade betor, och portvinssås

Ingredienser

  • 2ankbröst- (á 350 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 2 mskhonung

LAG

  • 2 dlrödvin
  • 1 dljapansk soja
  • 3lagerblad
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 3timjan- kvistar
  • 2 mskhonung

TILL RÖDBETORNA

  • 4betor- röda eller gula
  • 2 dlsalt- grovt
  • 1 tskolivolja
  • 1 krmsalt

PORTVINSSÅS

  • 2 dlrödvin
  • 2 dlportvin
  • 2 mskkalvfond- koncentrerad
  • 2 tskströsocker
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Anka: Skär bort en del av skinnet men behåll en 5 cm bred kam på mitten. Krydda och bryn ankbrösten runt om i smör och honung.

  2. Sätt ugnen på 75°. Lägg ankbröstet i en 1 1/2-liters bakform med skinnet upp. Blanda ihop ingredienserna till lagen och häll den över ankbrösten. Täck med plastfolie. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65°. Det tar ca 1 1/2 timme. Låt dem vila i folie.

  3. Höj ugnsvärmen till 200°. Skala och dela betorna. Vänd dem i olja, salt och peppar. Ställ dem på en bädd av salt i en ugnssäker form. Rosta i ugnen tills de är mjuka, ca 40 min.

  4. Sås: Koka ihop röd- och portvin, kalvfond och socker tills drygt 1 dl återstår. Vispa ner smör.

  5. Servering: Skiva ankbrösten och servera med sås och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?