Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pocherat ägg - recept på pocherade ägg

Recept på pocherade ägg. I det här receptet gör du ingen virvel i vattnet som det står i många recept eftersom du här pocherar mer än ett ägg. Metoden med virvel fungerar bra när man bara ska ha ett ägg. Pocherade ägg kallas ibland också för förlorade ägg.

Pocherat ägg - recept på pocherade ägg
Pocherat ägg - recept på pocherade ägg
Pocherat ägg - recept på pocherade ägg
Pocherade ägg ur ”Stora äggboken” Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4ägg
  • 2 lvatten
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 msksalt

Pocherade ägg

  1. Koka upp vattnet med vinäger och salt i en vid kastrull eller gryta. Håll vattnet sjudande.

  2. Knäck ett ägg i taget i ett dl mått eller en liten kaffekopp och häll försiktigt ner det i det sjudande vattnet. Fortsätt med de andra äggen.

  3. Sjud i 6-7 min. Börja med att plocka upp det ägg som las ner först med hålslev. Låt äggen rinna av en kort stund på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du några recept med pocherat ägg:

Läs också:

Så kokar du perfekta ägg - varje gång