Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pocherat ägg med majonnäs, räkor och avokado

Krämigt och gott! En fräsch avokadosallad med räkor och pocherat ägg.

Pocherat ägg med majonnäs, räkor och avokado
Pocherat ägg med majonnäs, räkor och avokado
Pocherat ägg med majonnäs, räkor och avokado
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja- neutral
  • 1 lvatten
  • 1 tsksalt
  • 2 tskättiksprit- 12%
  • 4ägg
  • 0,3gurka
  • 1avokado
  • 8rädisor
  • 200 gräkor- skalade färska
  • 0,5 påsesalladsskott- (à 65 g)
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • 1citron
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Vispa ihop äggula, senap och vinäger. Vispa droppvis in olja till en krämig majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka upp vatten, salt och ättika.

  3. Knäck äggen i en kopp. Låt vattnet sjuda och rör upp en vivel i vattnet med en sked. Stjälp ned ägget i virveln.

  4. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp med hålslev och lägg i kallt vatten för att avstanna kokningen.

  5. Skala och tärna gurkan. Gröp ur och tärna avokadon. Skiva rädisorna.

  6. Varva grönsaker och räkor i glas. Salta och peppra.

  7. Servera med pocherat ägg, majonnäs och en citronklyfta. Toppa med gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök