Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pocherat ägg med lax och sallad


En fräsch sallad med grovt bröd, pocherat ägg, lax och en citron- smakande­­ sås.

Pocherat ägg med lax och sallad

Pocherat ägg med lax och sallad

Pocherat ägg med lax och sallad

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 mskättiksprit
  • 4ägg
  • 4rågbröd- grovt
  • 1 påsesallad- blandad,65 g
  • 75 gsockerärter
  • 10 cmgurka
  • 8 småtomater
  • 250 gkallrökt lax
  • 1 mskkapris
  • 2 dlcrème fraiche
  • skal- och saft av 1/2 citron
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med ättika. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt glida ner i vattnet. Sjud i 3 minuter och ta upp med hålslev.

  2. Dela brödskivorna på diagonalen och lägg en halva på varje tallrik. Lägg på sallad.

  3. Koka sockerärterna i 2 minuter. Dela gurkan på längden och gröp ur med en tesked. Skiva den.

  4. Lägg upp sockerärter, gurka och delade tomater på salladen. Lägg på ägget och laxen. Strö över kapris.

  5. Lägg på andra delen av brödet. Rör ihop crème fraiche, citronskal och salt och smaka av med salt och peppar. Klicka på ägget och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök