Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pocherat ägg med sparris. Blir det sås över kan den kallna och sedan serveras som röra på till exempel crostini. Toppa gärna med lite rivet citronskal och hackad dill eller gräslök.
Sås: Låt kräftstjärtarna rinna av och krama ut så mycket vätska som möjligt. Hacka kräftstjärtarna. Smält smöret.
Blanda äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull. Värm blandningen under kraftig vispning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret, lite i taget. Vispa kraftigt emellan. Krydda såsen med salt och cayennepeppar och blanda i kräftstjärtarna.
Koka upp vattnet med ättika och salt. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp och låt dem försiktigt glida ner i det sjudande vattnet. Pochera äggen i ca 3 min. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i ca 3 min. Låt rinna av.
Skär bort kanterna på bröden och stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
Lägg bröden på tallrikar och lägg på sparrisen. Toppa med -pocherade ägg och skeda över såsen. Garnera med dill och -servera genast.