Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommontarte med mandelkräm

Plommontarte med mandelkräm
Plommontarte med mandelkräm
Plommontarte med mandelkräm
THOMAS CARLéN

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 125 gsmör
  • 1ägg

Fyllning

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gflorsocker- drygt 1 1/2 dl
  • 3ägg
  • 100 gmandel- mald skållad eller mandelmjöl, cirka 3 dl
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 mskmandellikör
  • 10plommon- ca

Servera med

  • florsocker
  • grädde- vispad

Gör så här

  1. grader- 200 grader

  2. Lägg vetemjöl, socker och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, så den täcker botten och kanter. Plasta och ställ i kylen 30 minuter. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter i mitten av ugnen, 225 grader. Låt svalna.

  3. Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftig. Vispa ner mandel blandat med vetemjöl. Smaksätt med mandellikör och rör om till en smet. Lägg smeten i pajskalet.

  4. Dela plommonen i 4 klyftor. Stick ner dem tätt i smeten med ena spetsen uppåt. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader, cirka 25 minuter tills smeten stannat och fått fin färg. Låt svalna något och sikta över florsocker innan serveringen. Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök