Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonsylt 
med vanilj

Enkelt recept på plommonsylt med len smak av vanilj och kanel.

Perfekt att ha på rostat bröd, skorpor eller nybakade scones.

Plommonsylt 
med vanilj
Plommonsylt 
med vanilj
Plommonsylt 
med vanilj
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 500 gplommon- urkärnade
  • 3 dlsyltsocker
  • 1kanelstång
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 nypasalt- liten (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skiva den sköljda och urkärnade plommonen.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull.

  3. Koka upp under omrörning och låt blandningen sedan koka försiktigt i 20-30 minuter.

  4. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda och torra burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Klart!

  5. Förvara sylten på en sval mörk plats.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök