Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonsylt med kanel och kardemumma

Plommon varierar i syra och sötma mellan olika sorter. Är plommonen söta, välj den mindre mängden socker.

Plommonsylt med kanel och kardemumma
Plommonsylt med kanel och kardemumma
Plommonsylt med kanel och kardemumma
Plommonsylt med kanel och kardemumma Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgplommon
  • 1kanelstång
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 1 dlvatten
  • 7,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj plommonen. Klyv dem och ta ur kärnorna. Lägg kärnorna i en bit gasväv tillsammans med kanel och kardemumma.

  2. Koka plommonen och kärnpåse med vattnet i en kastrull ca 30 min. Ta kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp kärnpåsen och rör ner sockret lite i taget. Låt sylten koka ca 10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.

  4. Ös upp sylten på rena varma syltburkar.

Vad tyckte du om receptet?