Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på bubblig drink med plommon och cava. Vill du göra drinken helt alkoholfri så kan du ersätta det mousserande vinet med enbart tonic. Välj gärna plommon med mörkt skal så färgas sockerlagen rosa.
Sockerlag: Skala och skiva ingefäran tunt. Kärna ur och skiva plommonet. Lägg ingefära och plommon i en kastrull och tillsätt socker, vatten och timjankvistar. Låt koka upp och sjud i 3–4 min. Mosa plommonskivorna så att lagen färgas rosa. Låt lagen svalna. Sila bort bitarna och låt sockerlagen kallna.
Halvera, kärna ur och skär plommonet i klyftor. Lägg plommon, sockerlag och citronsaft i ett glas och muddla.
Tillsätt is och rör om. Fyll upp med mousserande vin och tonic. Garnera med timjankvist.