Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonsmash - drink med plommon, citron och cava

Recept på bubblig drink med plommon och cava. Vill du göra drinken helt alkoholfri så kan du ersätta det mousserande vinet med enbart tonic. Välj gärna plommon med mörkt skal så färgas sockerlagen rosa.

Plommonsmash - drink med plommon, citron och cavaPlommonsmash - drink med plommon, citron och cavaPlommonsmash - drink med plommon, citron och cava
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5plommon
  • 2 clsockerlag- se recept
  • 2 clpressad citron
  • is
  • 6 clcava- eller annat mousserande vin
  • 6 cltonic water

Sockerlag, 3 dl

  • 50 gingefära
  • 1plommon
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 4 kvistartimjan- gärna backtimjan

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Sockerlag: Skala och skiva ingefäran tunt. Kärna ur och skiva plommonet. Lägg ingefära och plommon i en kastrull och tillsätt socker, vatten och timjankvistar. Låt koka upp och sjud i 3–4 min. Mosa plommonskivorna så att lagen färgas rosa. Låt lagen svalna. Sila bort bitarna och låt sockerlagen kallna.

  2. Halvera, kärna ur och skär plommonet i klyftor. Lägg plommon, sockerlag och citronsaft i ett glas och muddla.

  3. Tillsätt is och rör om. Fyll upp med mousserande vin och tonic. Garnera med timjankvist.

Vad tyckte du om receptet?