Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonsalsa

Häll upp denna smarrig salsa i en fin burk. Passar perfekt som gå-bort-present.

Plommonsalsa
Plommonsalsa
Plommonsalsa
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 68plommon- solmogna
  • 12salladslökar
  • 0,5chili- ca röd, halverad, urkärnad och fint hackad (beroende på styrka)
  • 2,5 mskolivolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • basilika- några blad färsk, finhackad
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • socker- en nypa
  • 1vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skölj och tärna plommonen. Finhacka salladslöken och chilin.

  2. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt olivolja, balsamvinäger, basilika, salt, peppar och socker. Tillsätt en vitlöksklyfta, finhackad eller finriven. Blanda om och lägg över salsan i en fin och väl rengjord burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök