Recept & styling Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lyxig plommonpaj med mazarinfyllning serverad med crème chantilly.
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ihop vetemjöl, smör i bitar, strösocker och äggula till en deg i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ in i kylen 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 12 minuter. Mixa samman mandelmassa, smör, bittermandelarom, ägg och vetemjöl till en slät fyllning och fördela i pajskalet.
Dela och kärna ur plommonen och skär i smala klyftor. Stick ner dem i smeten. Grädda mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på bakgaller. Sikta över florsocker innan serveringen. Servera med crème chantilly.
Crème chantilly: Vispa grädden mjukt fluffig. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda i grädden eller blanda med vaniljpasta. Smaka av med florsocker. Häll upp i en skål och servera till pajen.
Recept & styling Christina Asplund
Recept från Mitt kök