Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonpaj med mazarinfyllning och crème chantilly

Recept på lyxig plommonpaj med mazarinfyllning serverad med crème chantilly.

Plommonpaj med mazarinfyllning och crème chantillyPlommonpaj med mazarinfyllning och crème chantillyPlommonpaj med mazarinfyllning och crème chantilly
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 dlvetemjöl
    • 125 gsmör
    • 0,5 dlströsocker
    • 1äggula

    Fyllning

    • 300 gmandelmassa
    • 100 gsmör- rumsvarmt
    • 0,5 krmbittermandelarom
    • 3ägg
    • 2 mskvetemjöl
    • 810plommon

    Crème chantilly

    • 4 dlvispgrädde
    • 1vaniljstång- eller 1 tsk vaniljpasta
    • 2 mskflorsocker

    Till garnering

    • florsocker
    • chokladmynta

    Till servering

    • crème chantilly

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ihop vetemjöl, smör i bitar, strösocker och äggula till en deg i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Ställ in i kylen 30 minuter.

    2. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 12 minuter. Mixa samman mandelmassa, smör, bittermandelarom, ägg och vetemjöl till en slät fyllning och fördela i pajskalet.

    3. Dela och kärna ur plommonen och skär i smala klyftor. Stick ner dem i smeten. Grädda mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på bakgaller. Sikta över florsocker innan serveringen. Servera med crème chantilly.

    4. Crème chantilly: Vispa grädden mjukt fluffig. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna från vaniljstången och blanda i grädden eller blanda med vaniljpasta. Smaka av med florsocker. Häll upp i en skål och servera till pajen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Christina Asplund

    Recept från Mitt kök