Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg in sensommaren på burk. Plommonmarmelad till en skiva manchego är en perfekt smakkombination på ostbrickan.
Kärna ur plommonen och dela dem i bitar. Dela och skrapa ur vaniljstången.
Lägg plommonen och vanilj, både stången och det urskrapade i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills plommonen kokat sönder.
Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2-3 minuter. Skumma noga. Tag av kastrullen och låt den stå en stund. Rör om då och då. Tillsätt rom.
Häll upp på rena burkar. Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.
Recept från Mitt kök