Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonmarmelad - recept

Lägg in sensommaren på burk. Plommonmarmelad till en skiva manchego är en perfekt smakkombination på ostbrickan.

Plommonmarmelad - recept
Plommonmarmelad - recept
Plommonmarmelad - recept
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 500 gplommon
  • 2 dlsyltsocker
  • 1vaniljstång
  • 2 mskrom- mörk

Gör så här

  1. Kärna ur plommonen och dela dem i bitar. Dela och skrapa ur vaniljstången.

  2. Lägg plommonen och vanilj, både stången och det urskrapade i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 20 minuter tills plommonen kokat sönder.

  3. Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2-3 minuter. Skumma noga. Tag av kastrullen och låt den stå en stund. Rör om då och då. Tillsätt rom.

  4. Häll upp på rena burkar. Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök