Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en frisk och syrlig plommonmarmelad smaksatt med lite ljus rom. God till frukostfrallan och morgontidningen.
Tvätta apelsinen noga. Använd rivjärn eller zestjärn till skalet. Ta endast det yttersta av skalet.
Tvätta plommonen, halvera dem och ta bort kärnan. Klyfta plommonen.
Lägg plommon, syltsocker, apelsinskal samt rom i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter beroende på hur mogna plommonen är.
Häll upp på rena glasburkar, som du värmt upp till cirka 75 grader i ugnen.
Lägg på rent lock och låt burken svalna uppochnedvänd.
Recept från Mitt kök