Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonmarmelad med rom

Gör en frisk och syrlig plommonmarmelad smaksatt med lite ljus rom. God till frukostfrallan och morgontidningen.

Plommonmarmelad med rom
Plommonmarmelad med rom
Plommonmarmelad med rom
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 650 gplommon- gula
  • 500 gsyltsocker
  • apelsin- skal från 1/2 eko
  • 3 mskrom- ljus

Gör så här

  1. Tvätta apelsinen noga. Använd rivjärn eller zestjärn till skalet. Ta endast det yttersta av skalet.

  2. Tvätta plommonen, halvera dem och ta bort kärnan. Klyfta plommonen.

  3. Lägg plommon, syltsocker, apelsinskal samt rom i en kastrull.

  4. Låt koka i 5-8 minuter beroende på hur mogna plommonen är.

  5. Häll upp på rena glasburkar, som du värmt upp till cirka 75 grader i ugnen.

  6. Lägg på rent lock och låt burken svalna uppochnedvänd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök