Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonmarmelad med ingefära - recept

Gör egen plommonmarmelad av gula plommon och en bit ingefära. Blir en härlig blandning av sött med sting att ha på rostat bröd eller en skorpa.

Plommonmarmelad med ingefära - receptPlommonmarmelad med ingefära - receptPlommonmarmelad med ingefära - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 750 gplommon- gula
  • 0,5 dlvatten
  • 1 storcitron- delad och tunt skivad
  • 2 mskingefära- färsk, riven
  • 7,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj och lägg plommonen i en stor, vid gryta tillsammans med vatten.

  2. Tillsätt citronskivorna i grytan tillsammans med ingefäran. Låt koka 30-40 minuter utan lock på svag värme. Ta bort plommonkärnorna.

  3. Tillsätt sockret lite i taget och koka ganska kraftigt, cirka 15 minuter utan lock. Skumma. Gör geléprovet (se tipsruta).

  4. Häll upp marmeladen i rena varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen svalt. Gott till exempelvis skorpor, kex eller scones.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Plommonmarmelad - klassiskt recept 

Recept från Mitt kök