Läs också: Plommonmarmelad - klassiskt recept
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör egen plommonmarmelad av gula plommon och en bit ingefära. Blir en härlig blandning av sött med sting att ha på rostat bröd eller en skorpa.
Skölj och lägg plommonen i en stor, vid gryta tillsammans med vatten.
Tillsätt citronskivorna i grytan tillsammans med ingefäran. Låt koka 30-40 minuter utan lock på svag värme. Ta bort plommonkärnorna.
Tillsätt sockret lite i taget och koka ganska kraftigt, cirka 15 minuter utan lock. Skumma. Gör geléprovet (se tipsruta).
Häll upp marmeladen i rena varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen svalt. Gott till exempelvis skorpor, kex eller scones.
Läs också: Plommonmarmelad - klassiskt recept
Recept från Mitt kök