Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonmarmelad med citron och basilika

Plommon och basilika är en läcker kombination. Här används en röd aromatisk mild basilikasort som twist på smaken.

Plommonmarmelad med citron och basilikaPlommonmarmelad med citron och basilikaPlommonmarmelad med citron och basilika
Plommonmarmelad Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 750 gplommon
  • 1citron- liten
  • 0,5 dlvatten
  • 350 gströsocker
  • 10basilikablad- gärna röd basilika eller kanelbasilika

Gör så här

  1. Ta bort stjälkar och blad från plommonen. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i mycket tunna skivor. Ta bort -kärnorna, och skär citronskivorna i fjärdedelar.

  2. Lägg plommon och citron i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka tills plommonen är mjuka och mosiga och kärnorna börjar flyta upp till ytan. Ta upp kärnorna med en hålslev. Tillsätt sockret och rör tills det smält. Blanda i basilikabladen. Koka marmeladen på het -värme utan lock i ca 10 min tills bubblorna är stora och marmeladen tjocknat något. Rör då och då och ta bort skum med en sked. Smaka av och prova konsistensen med ett marmeladprov.

  3. Häll marmeladen i rena burkar och skruva på locken på en gång. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?