Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonkompott

Recept på plommonkompott. Sött tillbehör, underbart till salta smakrika ostar.

PlommonkompottPlommonkompottPlommonkompott

Plommonkompott

  • 250 gfikon- torkade
  • 250 gaprikoser- torkade
  • 10katrinplommon
  • 1,5 dlråsocker
  • 2 dlportvin
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Skär bort den hårda knoppen på fikonen. Skär katrinplommon, fikon och aprikoser i små bitar.

  2. Lägg dem i en kastrull och låt koka med råsocker, portvin, vinäger och vatten ca 12 min. Servera till ost.

  3. Tips!

     

    Gör gärna kompotten på färska plommon, när det finns tillgång till det och uteslut vinägern. Det blir en härligt frisk kompott.

Vad tyckte du om receptet?