Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Barndomsminnen, när man skulle äta upp för att se vilket mönster, som dolde sig i tallrikens botten.
Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär plommonen i klyftor.
Snitta vaniljstången, så att märgen kommer fram. Lägg ner plommonen i en kastrull, tillsätt socker och blanda väl. Koka sedan plommon, socker, kanel och vaniljstång på svag värme.
Känn med en sticka. När plommonen mjuknat, tar du kastrullen från plattan.
Smaka av, tillsätt ev. mer socker eller lite citronsaft för mer syra.
Låt svalna. Servera i skålar med iskall mjölk, eller kanske med lite vaniljglass toppad med smulade mandelbiskvier.
Recept från Mitt kök