Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonkompott med vanilj och kanel

Barndomsminnen, när man skulle äta upp för att se vilket mönster, som dolde sig i tallrikens botten.

Plommonkompott med vanilj och kanelPlommonkompott med vanilj och kanelPlommonkompott med vanilj och kanel
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gplommon
  • 250 gsocker
  • 12 tskcitronsaft
  • 1kanelstång
  • 1vaniljstång- bourbon eller 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär plommonen i klyftor.

  2. Snitta vaniljstången, så att märgen kommer fram. Lägg ner plommonen i en kastrull, tillsätt socker och blanda väl. Koka sedan plommon, socker, kanel och vaniljstång på svag värme.

  3. Känn med en sticka. När plommonen mjuknat, tar du kastrullen från plattan.

  4. Smaka av, tillsätt ev. mer socker eller lite citronsaft för mer syra.

  5. Låt svalna. Servera i skålar med iskall mjölk, eller kanske med lite vaniljglass toppad med smulade mandelbiskvier.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök