Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Plommonen får extra smak av mandel, dels från rostade mandlar och dels från mandellikören amaretto. Amaretto kan uteslutas om man inte har det hemma, det blir gott ändå.
Halvera och kärna ur plommonen. Skär ett längsgående snitt i vaniljstången. Lägg plommon och vaniljstång i en kastrull och tillsätt socker och amaretto. Sjud på medelvärme i ca 10 min. Låt svalna.
Ta upp vaniljstången. Skrapa ut fröna och blanda ner dem i kompotten. Lägg gärna tillbaka den hela stången i kompotten.
Rosta mandeln i en torr stekpanna. Smula sönder kakorna. Blanda mascarponeosten med yoghurt och florsocker.
Servera kompotten rumsvarm med mascarponekräm, mandel och kaksmulor. Garnera med oxalis.