Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och smakrik plommonkaka som är riktigt god att servera med crème fraiche.
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och lufigt.
Rör i äggen. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, lite i taget. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner vaniljfrön och citronskal i smeten.
Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg plommonen i en smord och sockrad form med löstagbar kant, ca 24 cmi diameter. Klicka på kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills kakan känns torr. Låt kakan svalna.
Vänd upp kakan på ett fat och pudra över florsocker. Servera med en klick crème fraiche.