Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonkaka

Saftig och smakrik plommonkaka som är riktigt god att servera med crème fraiche.

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180g)
  • 1 tskbakpulver
  • 1vaniljstång
  • 1citron- rivet skal
  • 500 gplommon

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och lufigt.

  2. Rör i äggen. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, lite i taget. Halvera ­vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner vaniljfrön och citronskal i smeten.

  3. Halvera plommonen och kärna ur dem. Lägg plommonen i en smord och sockrad  form med löstagbar kant, ca 24 cmi diameter. Klicka på kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills kakan känns torr. Låt kakan svalna.

  4. Vänd upp kakan på ett fat och pudra över florsocker. Servera med en klick crème fraiche.

Vad tyckte du om receptet?