Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonkaka med pistaschmaräng

Recept på saftig plommonkaka toppad med frasigt täcke av maräng.

Plommonkaka med pistaschmarängPlommonkaka med pistaschmarängPlommonkaka med pistaschmaräng
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2äggulor
  • 1ägg
  • 1 dlströsocker
  • 3 dropparbittermandelarom
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 5plommon

Maräng

  • 2äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlpistaschnötter

Dekoration

  • 1 mskflorsocker
  • 2 mskpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Smörj och bröa formen.

  2. Smält smör, låt svalna. Mal nötter till marängen i en mandelkvarn.

  3. Vispa äggulor och det hela ägget med socker till en fluffig smet. Tillsätt bittermandelarom och avsvalnat smör. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem ovanpå smeten.

  4. Vispa äggvitor i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum, tillsätt socker mot slutet. Vänd ner nötterna. Bre marängen över plommonen.

  5. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 50 minuter. Låt svalna innan den läggs upp på fat. Pudra över florsocker och hackade pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök