Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig plommonkaka toppad med frasigt täcke av maräng.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar botten. Smörj och bröa formen.
Smält smör, låt svalna. Mal nötter till marängen i en mandelkvarn.
Vispa äggulor och det hela ägget med socker till en fluffig smet. Tillsätt bittermandelarom och avsvalnat smör. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg dem ovanpå smeten.
Vispa äggvitor i en ren bunke med rena vispar till ett hårt skum, tillsätt socker mot slutet. Vänd ner nötterna. Bre marängen över plommonen.
Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 50 minuter. Låt svalna innan den läggs upp på fat. Pudra över florsocker och hackade pistaschnötter.
Recept från Mitt kök