Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonkaka med citron

En riktig mormorskaka som man snabbt bakar till kaffet.

Plommonkaka med citron
Plommonkaka med citron
Plommonkaka med citron
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlsocker
  • 2,5 tskbakpulver
  • 1citron- rivet skalet
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 1ägg
  • pärlsocker
  • 56plommon

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och citronskal. Finfördela i smöret.

  2. Vispa ihop ägg och mjölk och häll i mjölblandningen. Arbeta till en smet.

  3. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten. Halvera och kärna ur plommonen. Placera ut dem i smeten. Strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i cirka 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök