Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonclafoutis

Denna krämiga franska efterrätt slutar aldrig att förföra. Här bakar vi den med plommon och mandelmjöl.

Plommonclafoutis
Plommonclafoutis
Plommonclafoutis
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 50 gmandel
  • 2 mskvetemjöl
  • 1,5 dlsocker
  • 3 stägg
  • 2 stäggulor
  • 3 dlvispgrädde
  • 300 gplommon- väl mogna

Gör så här

  1. Mal eller mixa mandel till mjöl. Blanda den sedan med vetemjöl och socker.

  2. Tillsätt äggen, äggulorna och grädden. Rör blandningen tills den är slät.

  3. Smörj 8 ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i små bitar och lägg dem i formen. Häll över smeten.

  4. Grädda på 175 grader i 15– 20 minuter. beroende på vilken form som används. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök