Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonclafoutis med doft av kanel

Härlig plommonkaka med en lätt touch av kanel. Underbar!

Plommonclafoutis med doft av kanel
Plommonclafoutis med doft av kanel
Plommonclafoutis med doft av kanel
Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 5plommon
  • 2 msksmör- till stekning
  • 1,5 tskkanel
  • 1 msksocker
  • 25 gsmör
  • 3ägg
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 tskkanel
  • 1 krmsalt
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 mskbrandy- konjak eller rom,kan uteslutas
  • 1,25 dlmjölk
  • 75 gmandelmassa- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Halvera och kärna ur plommonen. Stek dem hastigt i smör, kanel och socker. Ställ åt sidan.

  3. Smält smöret.

  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  5. Blanda kanel, salt och vetemjöl.

  6. Vispa ner äggsmeten i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret, brandyn och sist mjölken. Vispa till en slät smet.

  7. Smörj en ugnsform eller pajform, ca 24 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och riv över mandelmassan. Lägg i de stekta plommonen.

  8. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min eller tills smeten har ”stannat” och fått en gyllene färg.

  9. Pudra clafoutisen med florsocker. Servera den varm med grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök