Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig plommonkaka med en lätt touch av kanel. Underbar!
Sätt ugnen på 180 grader.
Halvera och kärna ur plommonen. Stek dem hastigt i smör, kanel och socker. Ställ åt sidan.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda kanel, salt och vetemjöl.
Vispa ner äggsmeten i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret, brandyn och sist mjölken. Vispa till en slät smet.
Smörj en ugnsform eller pajform, ca 24 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och riv över mandelmassan. Lägg i de stekta plommonen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min eller tills smeten har ”stannat” och fått en gyllene färg.
Pudra clafoutisen med florsocker. Servera den varm med grädde eller glass.
Recept från Mitt kök