Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonclafoutis

Denna klassiska franska efterrätt skall serveras ljummen då den fortfarande är lent krämig. Fransmännen gör clafoutis på alla sommarens frukter och bär. Det går bra att byta ut plommonen mot körsbär eller päron.

Plommonclafoutis
Plommonclafoutis
Plommonclafoutis
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2äggulor
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5socker-
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskvetemjöl
  • 300 gplommon- cirka väl mogna

Gör så här

  1. Blanda ägg, äggulor och grädde. Tillsätt socker, det rivna citronskalet och mjöl. Rör blandningen tills den är slät.

  2. Smörj åtta ugnsfasta portionsformar eller en stor form. Skär plommonen i bitar och lägg dem i formen. Häll smeten över plommonbitarna.

  3. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 15-20 minuter beroende på form. Pudra över lite florsocker innan servering. Kakan är godast ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök