Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonchutney med asiatiska smaker

Passar bra till fläskkött, kyckling och ostbricka.   Blir 5 burkar på cirka 3 dl

Plommonchutney med asiatiska smaker
Plommonchutney med asiatiska smaker
Plommonchutney med asiatiska smaker
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgplommon
  • 2 msksaft- från riven färsk ingefära
  • 5chili- (små röda thailändska)
  • 2gula lökar
  • 3 mskkoriander- hackad färsk
  • 2limeblad- (frysta eller torkade)
  • 4,5 dläppelcidervinäger
  • 300 gströsocker
  • 200 gfarin- eller brunt muskovadosocker
  • 2 tskszechuanpeppar
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skölj plommonen, dela och ta bort kärnan. Använd halvor eller klyftor om det är stora plommon.

  2. Skala och riv ingefära på ett rivjärn. Krama ihop massan. Fortsätt tills det blir två matskedar vätska. Skala och hacka löken i grova bitar.

  3. Skölj och hacka chilifrukterna, behåll kärnorna. Önskar du mildare chutney, tar du bort kärnorna. Skölj koriandern och hacka bladen.

  4. Lägg alla ingredienser i receptet utom salt och peppar i en tjockbottnad kastrull.

  5. Koka upp och låt sedan småkoka 30-60 minuter tills din chutney har tjocknat. Smaka av, salta och peppra efter smak. Smaken blir något mildare när den kallnat.

  6. Häll upp på rena och varma burkar. Öppnad burk förvaras i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök