Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kardemumma är en smak som gör sig fint till plommon. En maffig, lättbakad bulle som passar fint till söndagskaffet en septemberhelg.
Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret, så det blir en ljummen degvätska. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan.
Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.
Arbeta degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt den sedan jäsa i 1 timme.
Häll den jästa degen i en form täckt med bakplåts-papper.
Blanda till fyllningen, rör samman smör, råsocker och kardemumma.
Dela varje plommon på mitten och tag ut kärnan.
Klicka ut och tryck ner fyllningen i kakan. Tryck ner en plommonbit i varje fyllningshål. Strö över den flagade mandeln.
Grädda i på 175 grader i cirka 30 minuter.
Låt kakan svalna. Rör ihop vatten och florsocker till en trögflytande glasyr och ringla den över kakan.
Recept från Mitt kök