Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommonbulle i form

Kardemumma är en smak som gör sig fint till plommon. En maffig, lättbakad bulle som passar fint till söndagskaffet en septemberhelg.

Plommonbulle i form
Plommonbulle i form
Plommonbulle i form
Ann-Charlotte Fägerlind

Deg

  • 50 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 1 dlsocker
  • 1 mskkardemumma- malen
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dldinkelsikt- eller vetemjöl

Fyllning

  • 75 gsmör- vanligt
  • 1 mskkardemumma- malen
  • 1 dlråsocker
  • 3 stplommon
  • 100 gmandel- flagad

Glasyr

  • 1 mskvatten
  • 1,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret, så det blir en ljummen degvätska. Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan.

  2. Blanda i salt, socker och kardemumma och tillsätt nästan allt mjöl.

  3. Arbeta degen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt den sedan jäsa i 1 timme.

  4. Häll den jästa degen i en form täckt med bakplåts-papper.

  5. Blanda till fyllningen, rör samman smör, råsocker och kardemumma.

  6. Dela varje plommon på mitten och tag ut kärnan.

  7. Klicka ut och tryck ner fyllningen i kakan. Tryck ner en plommonbit i varje fyllningshål. Strö över den flagade mandeln.

  8. Grädda i på 175 grader i cirka 30 minuter.

  9. Låt kakan svalna. Rör ihop vatten och florsocker till en trögflytande glasyr och ringla den över kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök