Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på plommon- och rosmarinbröd. De här bullarna är goda med ost på till frukosten.
Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i ca 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.