Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommon- och rosmarinbröd

Recept på plommon- och rosmarinbröd. De här bullarna är goda med ost på till frukosten.

Plommon- och rosmarinbrödPlommon- och rosmarinbrödPlommon- och rosmarinbröd
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 20katrinplommon
  • 100 gvalnötter
  • 1 krukarosmarin
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- ljummet
  • 2 msksirap- mörk
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 2 msklinfrön- hela
  • 5 dlfullkornsvetemjöl special
  • 89 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Hacka katrinplommon och valnötter. Repa bladen från rosmarinen och hacka dem, spara några hela blad till garnering.

  2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Blanda i linfrön, plommon, valnötter och rosmarin. Arbeta in fullkornsvetemjöl special och sedan vetemjöl lite i taget. Spara lite mjöl till utbakningen.

  3. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till två längder och skär dem i ca 22 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med de hela rosmarinbladen. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Fler bröd smaksatta med örter: