Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommon i konjak

Recept på plommon i konjak. Välj en fast sort. Plommonen ska stå för att dra till sig den goda lagen och är klara att servera efter ca 2 veckor. Lägg några äppelskivor över plommonen och sätt på locket. På så vis trycks plommonen ner i lagen och man slipper missfärgningar.

Plommon i konjak
Plommon i konjak
Plommon i konjak
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kgplommon- gärna av fastare sort, t ex opal

Lag

  • 5 dlvatten
  • 3 dlströsocker
  • 3 dlkonjak- eller brandy av enklare sort
  • 0,5vaniljstång

Gör så här

  1. Gör ett snitt i plommonskalet. Koka upp en stor kastrull med vatten. Skålla plommonen några åt gången ca 10 sekunder. Ta upp och dra av skalen.

  2. Lag: Koka vatten, socker, konjak och vanilj 15 min. Lägg i plommonen. Koka upp och ta av från värmen.

  3. Ös upp plommon med lag i glasburkar. Lägg några äppelskivor överst och sätt på locket. Låt stå ca 2 veckor i kyl innan de är klara. De håller ca 3 månader.

Vad tyckte du om receptet?