Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommon-bbq-sås

En mycket god BBQ-sås, väl värd att prova. Passar bra till fläskkött, nötkött, kyckling och grillat viltkött.

Plommon-bbq-sås
Plommon-bbq-sås
Plommon-bbq-sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6plommon
  • 1rödlök
  • 1röd chili- hackad
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlhonung
  • 1 msksoja
  • 2 mskvatten

Gör så här

  1. Kärna ur och skär plommonen i bitar. Hacka rödlöken. Hacka chilin, skär bort innerväggarna om du inte vill ha såsen så stark.

  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp, sjud sedan i cirka 10 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast i botten.

  3. Mixa såsen med mixerstav. Späd eventuellt med lite vatten och låt koka upp igen. Om du vill ha en helt slät sås kan du passera såsen genom en sil.

  4. Förvara såsen i kylen i burk med tätt­ slutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök