Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plommon bakade i honung och vanilj

Plommon bakade i honung och vanilj lagas snabbt på grillen. Tänk på att välja mogna, inte för hårda plommon till denna söta dessert.

Plommon bakade i honung och vanilj
Plommon bakade i honung och vanilj
Plommon bakade i honung och vanilj
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4plommon
  • 1vaniljstång
  • 1 mskhonung

Garnering

  • mynta

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem på ett stort ark aluminiumfolie. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfröna med honungen. Ringla vaniljhonungen över plommonen. Lägg på vaniljstången.

  2. Vik ihop folien till ett tätt paket. Lägg paketet på grillen och grilla ca 10 min.

  3. Öppna paketet och strö över mynta. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?