Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du en rik plommonskörd? Baka en smulpaj! Rostade plommon gräddas under smuldeg av mandelmjöl och mandelspån. Vill du ha en glutenfri paj kan kakmjölet ersättas med mandelmjöl. Med hasselnötsmjöl blir pajen också god.
Blanda kakmjöl, mandelmjöl, socker och salt. Tillsätt smöret, i klickar, och nyp ihop till en smuldeg. Blanda i mandelspån. Låt vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Fyllning: Halvera och kärna ur plommonen. Blanda frukten med socker och vaniljpulver i en pajform. Ringla över citronsaft och honung. Rosta plommonen i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Lägg björnbären i formen och smula över degen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min.