Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plättar med rabarberkompott

Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor. Servera med rabarberkompott, vispgrädde och jordgubbar.

Plättar med rabarberkompottPlättar med rabarberkompottPlättar med rabarberkompott
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Plättar

    • 2ägg
    • 2 dlkokosmjölk
    • 1,5 mskvispgrädde
    • 0,75 mskfiberhusk
    • 1,5 mlmandelmjöl
    • 1 krmsalt
    • 0,5 tskvaniljpulver
    • smör- till stekning

    Rabarberkompott

    • 2rabarberstjälkar
    • 2 mskvatten
    • 4 msksötströ
    • 1 krmvaniljpulver

    Tillbehör

    • 3 dlvispgrädde
    • jordgubbar

    Gör så här

    1. Plättar: Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vispgrädde och fiberhusk.

    2. Vispa i mandelmjöl, salt och vaniljpulver. Låt smeten svälla 6-7 minuter.

    3. Smält lite smör i en plättlagg och stek plättarna gyllenbruna på båda sidor.

    4. Rabarberkompott: Skiva rabarbern i tunna skivor och lägg skivorna i en kastrull.

    5. Häll på vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Rör om och tillsätt sötströ och vaniljpulver. Koka upp. Dra av från värmen och låt svalna.

    6. Servera plättarna med rabarberkompott och vispad grädde. Garnera med jordgubbar.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök