Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Plättar med körsbär och kardemumma

Plättar som givetvis kan göras som pannkakor istället.

Plättar med körsbär och kardemumma
Plättar med körsbär och kardemumma
Plättar med körsbär och kardemumma
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • nypasalt
  • 3,5 dlstandardmjölk
  • 1 stägg
  • 1,5 mskkardemumma- nymalen
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 msksmör- smält
  • 200 gbigarråer- klarbär eller körsbär

Till servering

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlcrème fraiche
  • florsocker- om så önskas

Gör så här

  1. Vispa ägget i en bunke. Tillsätt 1 dl av mjölken samt mjöl, salt, kardemumma och vaniljsocker. Vispa till en slät smet och tillsätt därefter resten av mjölken samt det smälta smöret. Vispa noga och ställ sedan plättsmeten åt sidan, gärna i 1–2 timmar.

  2. Skölj och kärna ur bären. Skär dem på mitten eller i ännu mindre bitar. Hetta upp ett plättlagg med smör i varje rundel. Lägg i lite bär i varje rundel och häll på lite av plättsmeten. Grädda i cirka 2 minuter på varje sida eller tills plättarna fått fin färg.

  3. Vispa grädden fast och rör sedan ner crème fraichen. Servera till de nygräddade plättarna, gärna med lite florsocker på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök