Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Plättar som givetvis kan göras som pannkakor istället.
Vispa ägget i en bunke. Tillsätt 1 dl av mjölken samt mjöl, salt, kardemumma och vaniljsocker. Vispa till en slät smet och tillsätt därefter resten av mjölken samt det smälta smöret. Vispa noga och ställ sedan plättsmeten åt sidan, gärna i 1–2 timmar.
Skölj och kärna ur bären. Skär dem på mitten eller i ännu mindre bitar. Hetta upp ett plättlagg med smör i varje rundel. Lägg i lite bär i varje rundel och häll på lite av plättsmeten. Grädda i cirka 2 minuter på varje sida eller tills plättarna fått fin färg.
Vispa grädden fast och rör sedan ner crème fraichen. Servera till de nygräddade plättarna, gärna med lite florsocker på toppen.
Recept från Mitt kök