Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pla neung ma now - ugnsbakad fisk med het limedressing

Fräscht, hett och syrligt. Servera rätten med till exempel ris, nudlar eller potatis. Vill du ha lagom hetta väljer du att kärna ur vanlig röd chili, spansk peppar. Väl annars thaichili eller habanero för extra hetta.

Pla neung ma now - ugnsbakad fisk med het limedressingPla neung ma now - ugnsbakad fisk med het limedressingPla neung ma now - ugnsbakad fisk med het limedressing
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- färsk, t ex torskrygg
  • 1 tsksalt
  • 6vitlöksklyftor
  • 24chili- t ex röd spansk peppar, thaichili eller habanero 
  • 1 krukakoriander
  • 0,75 dllime- pressad
  • 2 mskasiatisk fisksås
  • 1 mskströsocker

Garnering

  • lime
  • koriander

Tillbehör

  • basmatiris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över salt. Låt fisken rimma i rumstemperatur i 10–15 min.

  2. Skala och grovhacka vitlöken. Kärna eventuellt ur och skiva chilin grovt. Lägg vitlök, chili, koriander (inklusive stjälkar), limesaft, fisksås och socker i en hög skål. Mixa med stavmixer till en salsa.

  3. Häll salsan över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min tills fisken är klar.

  4. Garnera med extra lime och koriander. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?