Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 21g
Kolhydrater: 54g
Pizzoccheri – bovetepasta med broccoli och ost kommer från Valtelinadalen i norra Italien. Där lagas den med savojkål, potatis och lagrad ost från trakten. Med broccoli och lagrad svensk ost blir det lika gott.
Riv båda ostsorterna. Bryn 3 msk smör på medelvärme ca 5 min tills det får färg. Skala och skiva vitlöken och lägg den i smöret. Bryt broccolin i buketter. Skala broccolistjälken och skiva den.
Koka bovetepastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg broccolin i pastavattnet när 3–4 min återstår av koktiden. Häll av pastavattnet, spara 1 dl.
Blanda den nykokta pastan med prästost, brynt smör med vitlök och broccoli. Späd med kokvattnet och blanda väl. Servera med riven parmesan och peppar.