Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzette med taleggio och jordgubbssalsa

Baka minipizzor till buffén. En pizzetta toppad med jordgubbar kan ju aldrig bli fel. Gillar du jordgubbssalsa? Gör lite extra som tillbehör till grillat! Det går såklart lätt att byta topping på din minipizza - efter säsong och smak.

Pizzette med taleggio och jordgubbssalsaPizzette med taleggio och jordgubbssalsaPizzette med taleggio och jordgubbssalsa
Foto: Ove Lindfors

Pizzadeg

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- ljummet (37 grader)
  • 7 dlvetemjöl- ca
  • 1 tsksalt

Fyllning

  • 250 gtaleggio- ca
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • 45 mskpinjenötter- rostade
  • basilika- till garnering

Salsa

  • 0,5 ljordgubbar
  • 1 tskvit balsamvinäger
  • 1 mskolivolja
  • 0,5chili- röd hackad
  • 1 dlbasilika- strimlad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Pizzetten: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1-2 timmar.

  2. Salsa: Skär jordgubbar i små bitar. Blanda med övriga ingredienser.

  3. Sätt ugnen på 250 grader. Knåda degen på mjölat bord. Forma till bollar och kavla ut till minipizzor, 10 centimeter i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Skiva osten tunt och lägg på pizzorna. Droppa över olivolja och krydda med peppar.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och lägg på en klick salsa. Strö över nötter och garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök