Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzatrianglar med vitkålssallad

Pizzakit finns i kyldisken. Det är färdig deg med en burk tomatsås i samma förpackning. Bara att rulla ut, lägga på fyllning och gratinera. 

Pizzatrianglar med vitkålssallad
Pizzatrianglar med vitkålssallad
Pizzatrianglar med vitkålssallad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1pizzakit- t ex Sara Lee
  • 100 gskinka- kokt, skivad
  • 100 gmozzarella- riven
  • 0,5 mskpizzakrydda- torkad

Vitkålssallad

  • 400 gvitkål
  • 2,5 mskäppeljuice- koncentrerad
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Öppna pizzakitet och rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla degen lätt.

  2. Bred ut tomatsåsen på degen. Strimla och lägg på skinkan. Strö över osten. Baka mitt i ugnen ca 15 min tills den har fått fin färg. Strö över pizzakrydda.

  3. Strimla kålen fint, det går lätt med osthyvel. Tillsätt resten av ingredienserna och ”krama” ihop salladen.

Vad tyckte du om receptet?

 Ca 540 kcal per portion: 21 g fett • 19 g protein • 64 g kolhydrater.

Tips!

 Du som vill gör minipizzor genom att stansa ut figurer med pepparkaksformar. Kul för barnen att pyssla med!