Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzaslices

Festliga pizzor som är lätta att göra.

Pizzaslices
Pizzaslices
Pizzaslices
THOMAS CARLéN

Pizzadeg

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 2 mskolivolja
  • 6 dlcream- cirka vetemjöl med hög proteinhalt, som Manitoba
  • 1 tsksalt

Sås

  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskolivolja
  • 2 dlpasserade tomater
  • salt- peppar
  • 2 mskoregano- färsk, hackad och basilika

Topping

  • 125 gminimozzarella
  • 1 dloliver- skivade, svarta
  • 4prosciutto
  • 30 grucolasallad

Gör så här

  1. Pizzadeg: Smula jästen i degbunken till köksmaskinen. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olivolja och vetemjöl och arbeta till en smidig deg, cirka 10 minuter. Tillsätt saltet på slutet. Låt degen jäsa under bakduk, cirka 1 timme i rumstemperatur.

  2. Sås: Skala och hacka schalot­ tenlök och vitlök och fräs i en kastrull med olivolja. Tillsätt passerade tomater och koka ihop till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar, oregano och basilika. Låt såsen svalna.

  3. Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en plåt i mitten av ugnen.

  4. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela i fyra bitar. Kavla ut två av bitarna till avlånga plattor på bakplåtspapperet, cirka 10 × 35 centimeter. (Resterande deg bakas ut till brödpinnar till soppan, se till vänster.)

  5. Bred ut tomatsås på plattorna, men spara en centimeters kant runtom. Dela och lägg mozzarella­ bollarna ovanpå och strö över skivade oliver. Dra över bakplåts­ papperet på den heta plåten och grädda pizzorna, i cirka 10 minuter. 6 Garnera med klippta strimlor av prosciutto och strö över rucola. Klipp trekantiga bitar av pizza­ längderna och servera till drinken

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök