Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzasallad – bästa receptet

Pizzasallad är ett givet tillbehör till en god pizza. Och extra gott blir det när du får äta en hemmagjord pizzasallad.

Här är ett klassiskt recept med vitkål, olja och citron som du gör medan pizzan blir klar i ugnen. Resultatet bli en saftig och god pizzasallad som dessutom håller länge.

Media laddas

Ingredienser

  • 400 gvitkål- fint strimlad
  • 0,5 dlolivolja- eller rapsolja
  • 1,52 mskvitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • evcitronklyfta
Foto: Mitt kökFoto: Mitt kökFoto: Mitt kök
Foto: Mitt kök

Gör så här

  1. Strimla vitkålen, gör det enkelt med en osthyvel.

  2. Blanda den finstrimlade vitkålen med olja, vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  3. Vill du mjuka upp vitkålen lite extra kan du knåda in ingredienserna med händerna. Ett annat alternativ är att värma vinäger, olivolja, salt och peppar + 2 msk vatten och sedan hälla det över vitkålen.

  4. Extra nyttig blir din pizzasallad med ett stänk citronsaft - men det tillägget är så klart valfritt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök