Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzapaj med paprika

Receptet räcker till 1 pizza, 10-12 bitar. Om du inte har en liten långpanna ca 22x35 cm kan du dela av ugnslångpannan med aluminiumfolie.

Pizzapaj med paprika
Pizzapaj med paprika
Pizzapaj med paprika

Deg

  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 25 gjäst
  • 2 dlvatten- (37°)
  • 1 mskolivolja

Fyllning

  • 45lökar- gula (500 g)
  • 3paprikor- (500 g)
  • 1röd spansk peppar
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja
  • 6tomater- (500 g)
  • 1,75 tsksalt
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskrosmarin- färsk, hackad

Gör så här

  1. Deg: Blanda mjöl och salt i matberedare. Rör ut jästen i vattnet och olivoljan. Häll det över mjölet, kör ca 1 minut till en degklump. Strö över mjöl. Jäs under duk ca 40 minuter.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Klyfta lök, skär paprika i bitar, finhacka peppparfrukt och vitlök. Fräs i oljan tills det blir mjukt. Klyfta och kärna ur tomaterna och låt dem fräsa med en stund. Smaka av med salt, citron och rosmarin.

  4. Ta undan 1/5 av degen. Kavla ut resten till en rektangel något större än formen. Lägg på bakplåtspapper och flytta över till formen. Fördela fyllningen över. Kavla ut resten och skär till remsor som du garnerar med. Grädda på nedersta falsen ca 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?