Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pizzaomelett


Enkelt, snabbt och billigt. En bra lunch helt enkelt!

Pizzaomelett

Pizzaomelett

Pizzaomelett

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4ägg
  • 2 mskvetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • salt
  • vitpeppar

Fyllning

  • 3tomater- hackade
  • 1 dlpurjolök- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 120 gskinka- varmrökt
  • 75 gost- riven smakrik
  • salt- & peppar efter smak
  • 0,5 dlörter- finhackade (blanda gärna)
  • 1 mskolivolja- till stekning
  • örter- till topping

Servera med:

  • grönsallad
  • yoghurtsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Omelett: Lägg mjöl och mjölk i en kastrull och låt den koka upp under vispning. Får inte bränna! När den kokat upp låt den svalna innan du vispar ner äggen och smakar av med salt och peppar. Lägg smeten i en smord, ugnssäker form, en rund pajform. In i mitten av ugnen ca 20 minuter. Omeletten ska vara fast i mitten när fyllningen läggs på.

  2. Fyllning: Häll olivolja i stekpanna och fräs purjolök, vitlök, hackade örter och tomater mjuka, krydda med salt och peppar.

  3. Ta ut omeletten ur ugnen när den känns fast. Höj ugnen till 2 Lägg på lök och tomatfyllningen, sedan hackad rökt skinka och riven ost. Låt det gå in i ugnen cirka 10 minuter eller tills pizzan fått färg. Ta ut den ur ugnen och lägg på färska örter. Servera med en god grönsallad och en klick vitlöksyoghurt!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök